Waarom een akoestisch duo boeken?

Ben je al tijden op zoek naar de juiste invulling voor jullie bruiloft, receptie, bedrijfsfeest, diner of privéfeest? Het is daarbij altijd lastig om iedereen tevreden te stellen. Sommige mensen willen helemaal uit hun dak kunnen gaan op de dansvloer, anderen willen vooral bijpraten met achtergrondmuziek. Voor zakelijke bijeenkomsten geldt dit eigenlijk nog vaker. Mensen moeten elkaar nog goed kunnen verstaan en de muziek mag niet te overheersend zijn. Een akoestisch duo is dan vaak ideaal.

Akoestische achtergrondmuziek

Wij spelen soms helemaal zonder versterking, gewoon met twee akoestische gitaren en zang. Lekker puur, unplugged en direct. Dit is ideaal voor kleine gelegenheden zoals voor live muziek bij walking diners en in kleine restaurants.

Mobiel versterkt optreden

Een andere veel geboekte livemuziek optie is een mobiel versterkt optreden. We hebben dan als akoestisch duo een versterker op wieltjes met een accu erin met zenders eraan. Wij hebben allebei een headset op en een zender voor onze akoestische gitaren.

We lopen dan in een straal van maximaal 15 meter rondom de versterker rond tussen de mensen, wat altijd heel leuk en interactief is. Als we een aantal nummers gespeeld hebben op één plek dan rijden we de versterker gemakkelijk weer door naar de volgende plaats.

Livemuziek zonder stroom

Leuke bijkomstigheid is dat we geen stroom nodig hebben, waardoor het echt een fantastische oplossing voor outdoor optredens is.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld winkelcentra, in het bos, buiten op een landgoed, een tuinfeest, een gelegenheid waarbij van tevoren onduidelijk is (afhankelijk van het weer) of het feest binnen of buiten plaats gaat vinden.

Volledig versterkt optreden

Wij beschikken ook over een volledige geluidsinstallatie waarmee we moeiteloos voor grotere groepen kunnen spelen tot wel 250 personen. We bouwen de installatie dan op één vaste plek op. Een podium is niet per se noodzakelijk.

Drummers & Decibellen

Voor een feest waarbij mensen veel willen dansen is de beat onmisbaar. Zonder drummer wordt dat vaak al lastig. Het enige probleem met een drumstel is dat het een instrument is dat akoestisch (dus zonder versterking) al heel hard klinkt. Je zit dus altijd al vast aan een bepaald volume. Met een semi-akoestisch duo kan de muziek exact zo hard als je het wilt hebben.

Live demo’s

Onderstaande video is een compilatie van live beelden van verschillende optredens. Dit is dus precies wat je kunt verwachten van Gitaarduo The Acoustics. Alles is 100% live, er lopen geen banden mee. Natuurlijk kunnen we ons volledig aanpassen aan de situatie, van achtergrondmuziek tot feestelijk hard.

Check hier onze beschikbaarheid


Optreden voor DJ Tiësto

Akoestisch mobiel, muziek tussen de mensen!

“Oh, wat was het mooi en wat kijken we terug op een prachtige bruiloft! De muziek van The Acoustics heeft daar heel veel aan bijgedragen!” Martine Hendriks

600
Succesvolle optredens

30000
liedjes gespeeld

90000
Blije luisteraars

200000
Gereden kilometers

“Prachtig! Voor ons was het heel belangrijk dat de muziek niet te overheersend zou zijn. De mannen voelden dat perfect aan. Iedereen kon elkaar nog goed verstaan, dat vonden wij ongelofelijk fijn!” Joost en Ineke van Brakel

Zoek je meer dan alleen muziek? Kijk op Onemotion voor inspiratie bij het organiseren van praktisch ieder feest, van workshop creatief tot bedrijfsfeest.

Samenvatting
Akoestische band
Wat zijn wij?
Akoestische band
Naam artiest
The Acoustics Gitaar Duo,
Potgieterstraat,Nederland,Gelderland-6824NP,
Telephone No.0621617852
Regio
Nederland en België
Beschrijving
Akoestisch gitaarduo, live covers met twee stemmen en twee gitaren.